Hopp til hovedinnhold (trykk enter)
Arkivplan.no
Printer-ikon Utskriftsvennlig versjon

Politisk organisering

KOMMUNESTYRET
Kommunestyret er kommunens øverste organ, og fatter vedtak på vegne av hele kommunen. Kommunestyret består av 17 representanter, som velges for 4 år av gangen, og den politiske styringsperioden starter i oktober i valgåret. i inneværende periode består den politiske sammensetningen av:

PARTI                                                    MEDLEMMER      VARAMEDLEMMER
ARBEIDERPARTIET                                         4                            6
FREMSKRITTPARTIET                                      4                           7
FELLESLISTA FOR REINØY, RINGVASSØY
OG REBBENESØY                                           3                           6
SENTERPARTIET                                             3                           5
HØYRE                                                           1                           4

Karlsøy kommune styres etter formannskapsmodellen. Det vil si at minst 5 representanter fra kommunestyret er representert i formannskapet.

Kommunestyret utøver sin styringsrett og myndighet etter Lov om kommuner og fylkeskommuner (Kommuneloven) av 26. juni 1992, og kan etter denne loven delegere myndighet.

FORMANNSKAP
Kommunestyret velger formannskap bestående av 7 representanter med vara, fordelt ut fra valgresultatet. Formannskapet fatter vedtak i saker som er delegert fra kommunestyret til formannskapet.

Ansvarsområde
Formannskapet har de oppgaver som etter kommunelovens § 8 er tillagt formannskapet. Formannskapet har en lovpålagt plikt til å behandle forslag i følgende saker:
• Fremme forslag til økonomiplan, jf. KL. § 44 nr. 6
• Fremme forslag til årsbudsjett, jf. KL. § 45 nr. 2
• Skattevedtak
• Fremme forslag til årsregnskap og årsregnskap og årsberetning, jf. KL. § 48

Den lovpålagte plikten innebærer også innstilling til kommunestyret. Utover dette avgir formannskapet innstilling til kommunestyret i alle økonomi- og budsjettsaker som går utover den myndighet formannskapet selv er tillagt gjennom gjeldende delegeringsreglement.

Formannskapet ivaretar alle kommunaltekniske saksområder som vann, avløp, avløp, renovasjon, brann og feiertjeneste. Formannskapet er også kommunens faste planutvalg i henhold til plan- og bygningsloven.
I tillegg er formannskapet tillagt følgende saksområder:
• Næringssaker
• Landbruks- miljø- og viltsaker
• Administrasjonsutvalget – i disse saker utvides formannskapet med minst to – 2 – representanter fra arbeidstakerorganisasjonene. 
• Andre saker som ikke faller naturlig inn under utvalgets saksområder.

KONTROLLUTVALGET
Kontrollutvalget i Karlsøy kommune har 5 faste representanter. Disse er utpekt av kommunestyret. Det stilles krav til at en av representantene skal være medlem av kommunestyret. Medlemmer i kontrollutvalget kan derimot ikke være representert i andre politiske utvalg. Ansatte i kommunen kan heller ikke være medlemmer i kontrollutvalget.

Kontrollutvalget har det løpende ansvaret for tilsyn og kontroll med den kommunale virksomheten som sitt primære ansvarsområde. Kontrollutvalget opptrer på vegne av kommunestyret og er underlagt kommunestyret sin økonomiske og administrative styrings- og administrasjonsmyndighet.

En hovedoppgave for kontrollutvalget er å bestille årlige forvaltningsrevisjonsrapporter, der man gjennomgår et virksomhetsområde i kommunen. Dette arbeidet utføres av vår revisor KomRev Nord.

RÅD OG UTVALG I KARLSØY KOMMUNE
Administrasjonsutvalget velges av kommunestyret og består av formannskapet samt 2 representanter fra arbeidstakerorganinsasjonene. Administrasjonsutvalget har arbeidsgiverpolitikk, personalforvaltning, administrasjonsordnnger, likestilling og organisasjonsutvikling som sitt ansvarsområde, dvs. forhold mellom Karlsøy kommune som arbeidsgiver og arbeidstakere. Administrasjonsutvalget skal sørge for utvikling av kommunens overordnede arbeidsgiverpolitikk slik at medarbeiderne som ressurs blir i stand til å løse kommunens mål og prioritere oppgaver. Administrasjonsutvalget nedsetter også andre utvalg bl.a. arbeidsmiljøutvalget (AMU).

ARBEIDSMILJØUTVALGET
Er valgt av administrasjonsutvalget inkludert hovedverneombud. AMU skal virke for gjennomføring av et fullt forsvarlig arbeidsmiljø i kommunen. Utvalget skal delta i planleggingen i verne og arbeidsmiljøet, og følge utviklingen i spørsmål som angår arbeidstakernes sikkerhet, helse og velferd.

ADMINISTRATIV LÅNEGRUPPE
Skal ivareta søknader i forhold til kjøp av bolig, utbedring og tilpasning. Gruppen består av ansatte i kommuneadministrasjonen.

ANSETTELSESUTVALGET
Består av representanter fra arbeidsgiversiden, samt representanter fra organisasjonene fra arbeidsgiversiden. Har som oppgave å intervju, innstille og ansette søkere til ledige stillinger.

BOLIGNEMDA
Har som oppgave å tildele bolig etter kommunens fastsatte regelverk. Består av ansatte i kommunen.

HELSE OG SOSIALUTVALGET
Helse- og sosialutvalget har 5 medlemmer med vara. Utvalget er innenfor helse og sosial og pleie og omsorg. Utvalget innstiller direkte til kommunestyre. I økonomi- og budsjettsaker innstiller utvalget til formannskapet.

KLAGENEMDA
Består av 5 representanter med vara. Skal behandle klager over forvaltningsvedtak som er bestemmende for hans eller hennes rettigheter og plikter.

KOMMUNIKASJONSUTVALGET
Består av 5 representanter med vara. Kommunikasjonsutvalget skal jobbe med oppgaver relatert til ferdsel både ifht. sjø, vei og lufttransport, samt oppgaver som hører naturlig dertil.

LIKESTILLINGSUTVALGET
Består av 3 representanter. Likestillingsutvalgets arbeid skal relateres til Likestillingsloven (lov av 09.06.1978 nr. 45 om likestilling mellom kjønnene).

OMSTILLINGSPROSJEKT

OPPTAKSNEMDA

OVERTAKSTNEMD EIENDOMSSKATT
Består av 3 representanter med vara.
KULTUR OG OPPVEKSTUTVALGET
Kultur og oppvekstutvalget har 5 representanter mad vara. Utvalget ivaretar alle saksområder innenfor barnehage, skole samt kultur. Utvalget innstiller direkte til kommunestyret. I økonomi- og budsjettsaker innstiller utvalget til formannskapet.

REGIONRÅD
er et interkommunalt regionråd i Troms som ble etablert den 6. april 2010 som et regionalpolitisk samarbeidsorgan mellom de tre kommunene Tromsø, Karlsøy og Balsfjord. Selskapet ble registrert den 18. juni 2010 under bransjen «offentlig administrasjon tilknyttet næringsvirksomhet og arbeidsmarked». Regionrådet har 76113 innbyggere (2001) og 48,1% av befolkningen på Troms.

I rådet er hver av de tre kommunene representert med ordfører, rådmann og en ekstra kommunestyrerepresentant. Rådet har en funksjonstid på fire år. Leder og nestleder velges blant ord-førerne for 2 år av gangen.

RÅD FOR ELDRE OG PERSONER MED NEDSATT FUNKSJONSEVNE
Består av 7 medlemmer. Der noen representerer eldre og noen personer med funksjonshemming. Kommunen har en egen representant. Alle har hver sin personlige vara.

SAKKYNDIG ANKENEMD

SAMEVALGSTYRET

TAKSTNEMD EIENDOMSSKATT

VALGSTYRET

VILTNEMDA
Består av 5 representanter med vara.

I tillegg er det representanter til:
• Ishavskysten friluftsråd
• Kirkelig fellesråd
• Konfliktrådet
• Jan Baalsrud stiftelsen

Laster...